FF Kanaal Renovatie

Rookkanaal renovatie

SCHOORSTEENKANAAL RENOVATIE MET FURANFLEX RWV

Bij de verbranding van vaste stoffen zoals bijvoorbeeld hout, pellets of kolen in uw open haard of kachel, kan de temperatuur zeer hoog oplopen. Speciaal voor de renovatie van gemetselde schoorsteenkanalen is het Furanflex RWV rookkanaal ontwikkeld.

 • Binnen 1 dag geïnstalleerd
 • Geïnstalleerd zonder breek- of sloopwerk
 • 10 jaar garantie Furanflex RWV rookkanaal
 • Bestaat uit 1 stuk, dus geen lekkage op de verdieping

WAAROM KIEZEN VOOR EEN FURANFLEX RWV ROOKKANAAL?

Door het stoken met hout of andere vaste brandstoffen, kan het bestaande gemetselde kanaal door de hoge temperatuur en het vegen van de schoorsteen lek raken. Wanneer het rookkanaal niet goed functioneert is dit te ruiken op de bovenverdieping of klagen de buren over een brandlucht in huis. Naast dat dit overlast veroorzaakt in huis of bij de buren is een schoorsteenkanaal dat niet dicht is een zeer groot risico voor de gezondheid.

Doordat de Furanflex kanalen uit 1 stuk bestaan en vanaf de aansluiting helemaal doorloopt naar de schoorsteen op het dak is het na het renoveren van het schoorsteenkanaal uitgesloten dat er een lekkage op de tussenverdieping ontstaat.

Een Furanflex RWV rookkanaal is bestand tegen zeer hoge temperaturen. Tijdens de ontwikkeling- en testperiode is het RWV rookkanaal een uur lang aan 1000 °C blootgesteld en onbrandbaar gebleken.

WANNEER IS EEN FURANFLEX RWV ROOKKANAAL DE OPLOSSING?

Lek schoorsteenkanaal

Door veroudering kan het voorkomen dat een schoorsteenkanaal gaat lekken. Laat het rookkanaal vervangen door een Furanflex RWV rookkanaal om een nieuwe lekkage uit te sluiten. We installeren een nieuw schoorsteenkanaal dat bestaat uit één stuk, van de aansluiting tot het dak. Zo kan er geen lekkage meer ontstaan op de verdieping.

Rookkanaal houtkachel renoveren

In een houtkachel loopt de temperatuur snel op. Wanneer de schouw niet optimaal functioneert, dan ruikt men een brandlucht op de bovenverdieping of bij de buren. Een rookkanaal van Furanflex RWV benut de ruimte optimaal en heeft een uitstekende trek door de gladde binnenvoering. Zo kunt u gerust plezier hebben van uw open haard.

Renovatie van het schoorsteenkanaal

Is uw schoorsteenkanaal verouderd en wilt u het renoveren? F.F. Kanaalrenovatie installeert een nieuw kanaal binnen 1 dag en doet dit zonder breek- of sloopwerk. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We bespreken samen met u de mogelijkheden voor een schoorsteenkanaalrenovatie op maat.

Waar is een Furanflex RWV rookkanaal van gemaakt?

Furanflex RWV bestaat net als de normale Furanflex liner uit 3 lagen

 1. De buitenmantel: Synthetische textiel verstevigd met kevlar
 2. De middelste laag: Schoorsteenbestendige composiet van kunsthars en glasvezel
 3. De binnenmantel: Thermoplastische folie, Deze wordt na installatie verwijderd

 

 • Geïnstalleerd met minimale overlast voor de bewonersVerbeterde trek door de zeer gladde binnenvoering
 • Volgt het bestaande rookkanaal inclusief de bochten
 • Kan de volledige capaciteit van het kanaal benutten (verkleint niet)

PRAKTIJKVOORBEELD SCHOORSTEENKANAAL RENOVATIE

Een gepensioneerd stel in Wassenaar heeft contact opgenomen met F.F. Kanaalrenovatie omdat ze bij het stoken van de open haard een brandlucht op de 1e verdieping ruiken. Er is in het verleden al een inspectie gedaan waaruit bleek dat het schoorsteenkanaal door veroudering is gaan lekken. Om deze lekkage te verhelpen zou de muur opengebroken moet worden omdat er een versleping(bocht) in het kanaal zit.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Omdat het aanleggen van een rookkanaal maatwerk is, en omdat elk schoorsteenkanaal of rookkanaal anders is, zijn we op locatie geweest om een camera inspectie uit te voeren en om de exacte afmetingen van het schoorsteenkanaal op te meten. Tijdens dit bezoek hebben we besproken hoe we te werk gaan en wat de wensen van de klant zijn.

Na het bezoek hebben we een op maat gemaakte offerte aangeboden. Na het akkoord van de klant is het materiaal besteld en een afspraak gemaakt wanneer de installatie zal plaatsvinden.

Resultaat:

Na het renoveren/ relinen van het schoorsteenkanaal hebben we dezelfde dag de open haard aangestoken en getest. Zoals verwacht was er op de verdieping niets meer te ruiken en konden we afscheid nemen van een zeer tevreden klant tijdens het knetteren van de open haard.

CONTACT OPNEMEN MET F.F. KANAALRENOVATIE

De renovatie van een schoorsteenkanaal is altijd maatwerk. Neem daarom voor meer informatie over de mogelijkheden of een prijsindicatie gerust contact met ons op. Bel direct naar 085 0805023 of vul onderstaand contactformulier in.

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl