FF Kanaal Renovatie

Renovatie rookgaskanalen stookruimte (Cascade systeem Furanflex)

Renovatie rookgaskanalen stookruimte (Cascade systeem Furanflex)

In veel utiliteitsgebouwen bevindt zich een centrale stookruimte waar de CV ketels zijn geïnstalleerd voor de verwarming en warm water. Wanneer deze ketels worden vervangen, wordt vaak gekozen voor nieuwe ketels in een cascade opstelling. Een cascade opstelling houdt in dat er meerdere ketels in de stookruimte worden geplaatst. De rookgasafvoer van deze ketels wordt collectief via een rookgascollector naar de schacht geleid. In de schacht bevindt zich meestal een rookgasafvoerkanaal van aluminium of RVS. F.F. Kanaalrenovatie B.V. biedt de mogelijkheid om de bestaande rookgaskanalen in de schacht te renoveren met behulp van Furanflex.

Een kalibratiering wordt aan de onderzijde geplaatst, zodat de rookgascollector van de ketels hierop kan worden aangesloten na installatie van het nieuwe kanaal. Aan de bovenzijde wordt het nieuwe kanaal voorzien van een nieuwe uitmonding, zodat deze voldoet aan de nieuwe richtlijnen.

Voordelen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het renoveren van rookgaskanalen met Furanflex bij een cascade opstelling:

 1. Snelle installatie: Het renoveren van de rookgaskanalen kan binnen één dag worden voltooid, wat zorgt voor minimale onderbreking van de verwarmings- en warmwatervoorziening.
 2. Beschikbaarheid van verschillende maten: Furanflex is beschikbaar in diverse maten, variërend van 100mm tot 600mm. Hierdoor kan het worden toegepast in verschillende stookruimtes, ongeacht de afmetingen.
 3. Volledig gecertificeerde renovatietoepassing: Furanflex is een gecertificeerd product dat voldoet aan alle vereiste normen en eisen voor renovatie van rookgaskanalen. Hierdoor bent u verzekerd van een kwalitatieve en veilige oplossing.
 4. Geschikt voor elk merk en type CV ketel: Ongeacht het merk of type CV ketel dat in de stookruimte is geïnstalleerd, kan Furanflex worden toegepast voor de renovatie van de rookgaskanalen. Dit zorgt voor een flexibele en universele oplossing.
 5. Voldoet aan alle eisen en normen voor HR CV ketels: Bij het plaatsen van nieuwe HR CV ketels moeten bepaalde eisen en normen worden nageleefd. Furanflex voldoet aan al deze vereisten, waardoor u verzekerd bent van een optimale werking van uw CV installatie.

Kortom, het renoveren van rookgaskanalen met Furanflex biedt diverse voordelen, waaronder een snelle installatie, flexibiliteit in afmetingen, gecertificeerde kwaliteit, compatibiliteit met verschillende CV ketels en naleving van alle eisen voor HR CV ketels. Dit maakt het een ideale oplossing voor het renoveren van rookgaskanalen in een cascade opstelling.

 

 

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl