FF Kanaal Renovatie

Furanflex renovatie individuele rookgaskanalen

Veel appartementencomplexen zijn voorzien van een centrale schacht met daarin de individuele rookgaskanalen en luchttoevoerkanalen van de CV ketels. De schacht komt uit op het dak waar een collectieve schoorsteenkap is geplaatst. in deze schoorsteenkap zit vaak de ontluchting van de riolering, de luchttoevoerkanalen en de rookgasafvoerkanalen.

De rookgaskanalen zijn uitgevoerd in aluminium en hebben een diameter van 80 mm. De rookgaskanalen in de complexen van bouwjaar ca.1990 tot 2000 zijn vaak in slechte staat en aan het einde van hun levensduur. Wanneer zonder aanpassing van het kanaal de VR ketel wordt vervangen door een HR ketel zullen er, vanwege de grote hoeveelheid condens dat vrijkomt, complicaties ontstaan zoals overlast door lekkage, rookgas in de schacht en in het ergste geval het gevaar op koolmonoxide vergiftiging.

Om dit te voorkomen relinen wij het kanaal met een 80 mm Furanflex voering. Deze speciale voering bestaat uit één stuk en zal dus nooit halverwege het kanaal lekkage vertonen. Een ander voordeel van renovatie met Furanflex is dat het kanaal na installatie geschikt is voor zowel HR ketels als VR ketels. De bewoners hoeven dus de nog functionerende VR ketel niet te vervangen door een HR ketel. Wanneer de VR ketel in de toekomst vervangen wordt door een HR ketel hoeven er geen aanpassingen aan het kanaal meer gedaan te worden.

 

Waarom kiezen voor Furanflex?

 • Geschikt voor zowel HR als VR ketels
 • 25 jaar garantie tegen corrosie van het kanaal
 • Geen kans op rookgas lekkage in de schachten
 • Na installatie geen aanpassing meer nodig bij het plaatsen van een HR ketel
 • Snelle installatie: tot 4 kanalen per dag!

 

Praktijkvoorbeeld:

VVE Ravelijn in Utrecht bestaat uit 215 woningen waarvan 177 woningen met een individueel rookgaskanaal. In een eerder stadium is geconstateerd dat de kanalen het einde van hun levensduur hebben bereikt en dat vervanging/renovatie noodzakelijk is.

Omdat veel appartementen zijn voorzien van een VR ketel welke recent is vervangen door een nieuwe VR ketel en omdat een groot deel van de appartementen op het punt stond de VR ketel te willen vervangen door een HR ketel is gekozen voor een oplossing waar alle ketels kunnen blijven functioneren of vervangen kunnen worden.

F.F. Kanaalrenovatie heeft de kanalen voorzien van een Furanflex voering en de horizontale aansluitstukken van de ketel naar de schacht vervangen. Ook zijn de aansluitstukken volgens de nieuwe richtlijnen gebeugeld.

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl