FF Kanaal Renovatie

Rookgasafvoer

Uw rookgasafvoer is binnen 1 dag vervangen

Moet uw rookgasafvoer vervangen worden? Schakel dan de vakmensen van FF Kanaalrenovatie in en profiteer onder andere van 25 jaar garantie. FF Kanaalrenovatie maakt bij de renovatie of vervanging van de rookgasafvoer gebruik van FuranFlex. Dit is een innovatief materiaal waarmee we de bestaande rookgasafvoer bekleden. Hierdoor hoeven we de oude rookgasafvoer niet te verwijderen en is uw afvoer in no time gerenoveerd.

Per dag vervangen we wel tot wel 4 rookgasafvoeren. FuranFlex is toe te passen in CLV-systemen en individuele rookgasafvoeren. Daarnaast renoveren we uw rookgasafvoer bij lekkage of maken we het kanaal geschikt voor vr- of hr-ketels.

Door FF Kanaalrenovatie in te schakelen profiteert u van de volgende voordelen:

 • Rookgasafvoer vervangen binnen 1 dag voltooid
 • Ervaren vakmensen
 • Gecertificeerde FuranFlex installateur
 • We maken gebruik van innovatief materiaal
 • 25 jaar garantie

Heeft u vragen over het renoveren of vervangen van uw rookgasafvoer of wilt u een gratis offerte laten opmaken? Neem dan contact op via een van de onderstaande buttons. We helpen u graag.

ZO WERKT ROOKGASAFVOER RENOVATIE

We plaatsen de FuranFlex in flexibele toestand in de bestaande rookgasafvoer. Daarna wordt één kant van de afvoer afgesloten. Aan de andere zijde wordt stoom in de rookgasafvoer geblazen. Hierdoor zal het materiaal uitdijen en neemt het de vorm van de rookgasafvoer aan. Zodra FuranFlex helemaal is uitgehard, is de rookgasafvoer gasdicht en te gebruiken voor een vr- of hr-ketel.

Gratis prijsberekening opvragen

 

WAT IS FURANFLEX?

FuranFlex is een voering voor onder andere de in rookgasafvoer en is gemaakt van innovatief en duurzaam materiaal, dat geen naden achterlaat en even sterk is als staal. FuranFlex bestaat uit een unieke samenstelling van duurzaam composiet en is zeer flexibel. Uw huidige rookgasafvoer kan tijdens een renovatie met FuranFlex worden behouden. Hierdoor renoveren of vervangen we uw rookgasafvoer doorgaans binnen één dag. Daarnaast is dit materiaal geschikt voor CLV-systemen en als individuele afvoer.

085 0805023

1. DE VISUELE INSPECTIE

We beginnen met het inspecteren van uw huidige rookgasafvoer.

2. DE RENOVATIE VAN UW ROOKGASAFVOER

We plaatsen de nieuwe FuranFlex voering in de rookgasafvoer. Dit doen we vanaf de onderkant of de bovenkant van de afvoer.

3. HET VERHITTEN EN VERVORMEN

We blazen stoom in een door ons afgesloten afvoer, zodat het flexibele FuranFlex-materiaal de juiste vorm aanneemt.

4. HET UITHARDPROCES

Nadat we het materiaal in de goede vorm hebben gekregen, begint het uithardproces. Het FuranFlex neemt na het uitharden een vaste vorm aan.

ROOKGASAFVOER VERVANGEN KOSTEN

De kosten voor het vervangen of renoveren van uw rookgasafvoer(en), zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo bepalen onder andere de omvang van het project en het aantal te renoveren of vervangen rookgasafvoeren de kosten. Om onaangename verrassingen te voorkomen, vraagt u bij FF Kanaalrenovatie een gratis prijsberekening aan. Zo weet u precies wat de uiteindelijke kosten zijn.

Gratis prijsberekening opvragen

Binnen 24 uur heeft u een reactie op uw aanvraag.

WAAR WORDT FURANFLEX TOEGEPAST?

FuranFlexwordt toegepast bij de renovatie van rookgasafvoeren, CLV-systemen en individuele rookgaskanalen. Het renovatiemateriaal wordt toegepast bij woningen, bedrijven en appartementencomplexen. Renovatie met FuranFlex is geschikt voor:

In appartementencomplexen is vaak een centrale schacht aanwezig waar de rookgasafvoeren en luchttoevoerkanalen doorheen lopen. Deze schaft mondt uit op het dak, waar een gezamenlijke schoorsteenkap geplaatst is.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN FURANFLEX EN FURANFLEX RWV?

Het grootste verschil tussen FuranFlex en Fuanflex RWV, is dat FuranFlex RWV geschikter en beter bestand is tegen hoge temperaturen. Zo kunt u FuranFlex RWV het beste gebruiken voor houtkachels, pelletkachels en open haarden. FuranFlex gebruiken we doorgaans bij CLV-systemen en individuele rookgasafvoeren en FuranFlex (black) bij het plaatsen van een nieuwe hr-ketel.

 • Hoge drukdichtheid
 • Geschikt voor vr- en hr-ketels
 • Geschikt voor temperaturen tot 500 ℃
 • Bestand tegen corrosie

 • Met een schoorsteenbrandbestendige composietlaag
 • Bestand tegen temperaturen tot 1000 ℃
 • Geschikt voor kachels en haarden

INDIVIDUELE ROOKGASAFVOEREN

Bij appartementencomplexen en flats is er vaak een centrale schacht en een collectieve schoorsteenkap te vinden. In de centrale schacht bevinden zich alle individuele rookgasafvoeren van de cv-ketels. In de schoorsteenkap op het dak vindt u de ontluchting van de riolering en luchttoevoerkanalen.

Bij de wat oudere appartementencomplexen met bouwjaar 1990 – 2000 zijn de kanalen vaak erg verouderd. Hierdoor kan er geen nieuwe hr-ketel worden geplaatst, tenzij de rookgasafvoer wordt vervangen of gerenoveerd en we de schacht voorzien van een FuranFlex rookgasafvoer. Doet u dit niet, dan is de kans op complicaties, zoals lekkage of rookgas in de schacht, erg groot.

Bekijk de FuranFlex installatievideo

CENTRALE STOOKRUIMTES

In centrale stookruimtes bevinden zich ook individuele rookgasafvoeren. Bij het vervangen van een ketel is ook hier het renoveren of vervangen van de rookgasafvoer nodig. FuranFlex neemt de vorm van het huidige rookkanaal aan en is toepasbaar in kanalen van 60 tot 1000 mm doorsnede.

Lees meer over renovatie van individuele rookgasafvoeren.

COMBINATIE LUCHTTOEVOER-VERBRANDINGSGAS AFVOERSYSTEEM

Bij een combinatie luchttoevoer verbrandingsgasafvoersysteem (CLV-systeem) zorgen we er met FuranFlex voor dat de rookgasafvoer geschikt is voor hr-ketels. Had u eerst vr-ketels? Dan raden we aan om deze eerst allemaal te vervangen door hr-ketels. Een combinatie van hr- en vr-ketels veroorzaakt vaak storingen en is minder veilig.

Lees meer over rookgasafvoer renovatie bij CLV-systemen.

ROOKGASAFVOER VERVANGEN OF RENOVEREN BIJ HOUTKACHEL OF OPEN HAARD

Heeft u een houtkachel of open haard? Ook dan kan het op den duur nodig zijn om de rookgasafvoer te vervangen of renoveren. Zeker bij oudere woningen van voor 1975 komen lekkages vaak voor. Het is tijd voor een renovatie of vervanging wanneer er condensatie of lekkage optreedt in de rookgasafvoer of wanneer u en uw buren last krijgen van rook.

Lees meer over rookgasafvoer vervanging of renovatie bij houtkachel of open haard

Neem contact op met FF Kanaalrenovatie wanneer u een of meerdere problemen heeft met de rookgasafvoer van uw houtkachel of open haard. Plan telefonisch een inspectie in of vraag gratis een prijsberekening aan.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over FuranFlex en rookgasafvoer vervanging en renovatie.

Wat kost rookgasafvoer vervangen?

De prijs valt goedkoper uit als u direct meerdere rookgasafvoeren laat renoveren. Aangezien de grootte en complexiteit van het project bepalend is voor de uiteindelijke prijs, raden we u aan om een gratis prijsberekening op te vragen.

Is kanaalrenovatie met FuranFlex geschikt voor alle rookgasafvoeren?

FuranFlex is geschikt voor vrijwel alle rookgasafvoeren (met een diameter tussen de 60 en 1000 mm).

Wat valt er onder de 25 jaar garantie?

FF Kanaalrenovatie is een gecertificeerde FuranFlex-installateur. Heeft u FuranFlex door ons laten plaatsen en krijgt u binnen de garantietermijn van 25 jaar last van lekkage of een slechte trek door corrosie? Dan komen wij dat kosteloos oplossen.

Heeft FuranFlex na installatie onderhoud nodig?

Na de installatie van FuranFlex is het bij een houtkachel of open haard nodig om het FuranFlex rookgaskanaal jaarlijks te laten inspecteren en reinigen.

Waarom is het belangrijk om mijn rookgasafvoer te renoveren?

Er zijn een aantal redenen om uw rookgasafvoer te laten renoveren, namelijk:

 • Wanneer u een hr-ketel wilt laten plaatsen. Oude rookgasafvoeren zijn niet geschikt voor hr-ketels.
 • Wanneer u een nieuwe cv-ketel krijgt, moet uw rookgasafvoer minimaal 15 jaar (levensuur cv-ketel) meegaan.

Bij een open haard of houtkachel is er kans op corrosie van de voegen, waardoor de rookgasafvoer kan gaan lekken. Bij een lek is er een kans dat de rookgassen met koolstofmonoxide (CO) vrijkomen in uw woning of die van uw buren. Blootstelling aan te veel koolstofmonoxide kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen.

NEEM CONTACT OP

Heeft u vragen over rookgasafvoeren of wilt u weten wat rookgasafvoer vervangen of renoveren in uw geval kost? Neem contact op of vraag een gratis prijsberekening aan:

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl