FF Kanaal Renovatie

CLV-RENOVATIE

Nu het einde van het VR ketel tijdperk in zicht is worden er tegenwoordig alleen nog maar verhoogd rendementsketels(HR) geplaatst. Een HR ketel heeft veel voordelen vergeleken met een VR ketel. Hij is zuiniger, veiliger, duurzamer en kleiner. Het nadeel van de condenserende HR ketel is dat bij de verbranding veel condensvorming is. Ook zure en bijtende gassen stromen met het rookgas en condens mee waardoor het rookgaskanaal ernstig wordt aangetast en op den duur zal gaan lekken. Wanneer een VR ketel wordt vervangen door een HR ketel zal het rookgaskanaal altijd geschikt gemaakt worden voor het gebruik van een condenserende ketel. Het vervangen van de bestaande rookgasafvoer kan zeer veel overlast voor de bewoners en hoge kosten met zich meebrengen.

 • Verenigingen van eigenaars (VvE’s)
 • Appartementencomplexen
 • Bedrijfspanden
 • Woningen
 • Installatiebedrijven

Benieuwd wat we voor u en uw CLV kanaal kunnen betekenen? Neem contact met ons op of vraag gratis een prijsberekening aan. U ontvangt binnen 24 uur een reactie op uw aanvraag.

CLV-RENOVATIE BINNEN 1 DAG

F.F. Kanaalrenovatie heeft de oplossing voor dit veel voorkomende probleem. Binnen 1 dag kunnen we een nieuwe voering in het bestaande kanaal aanbrengen. Deze voering vormt een compleet nieuw kanaal in het bestaande kanaal zonder hem af te breken.

FURANFLEX CLV SYSTEEM

Wat is een CLV systeem?

Een CLV (Combinatie luchttoevoer Verbrandingsgasafvoer) komt vaak voor in flatgebouwen met meerdere woonlagen zoals bijvoorbeeld een galerijflat of een appartementsgebouw. Op elke verdieping van het gebouw zijn een of meerdere woningen met elk zijn eigen verwarmingsketel. Wanneer deze ketels per verdieping op hetzelfde luchttoevoer en verbrandingsgas afvoer kanaal zijn aangesloten spreekt men over een volledig CLV systeem.

VOORDELEN CLV SYSTEEM BIJ F.F. KANAALRENOVATIE B.V.

 • CLV systeem renovatie in 1 dag geïnstalleerd
 • Geschikt voor HR en VR ketels
 • De volledige capaciteit van het kanaal kan worden benut
 • Het kanaal bestaat uit één stuk, dus geen kans op lekkage
 • Brandveilig opgeleverd
 • 25 jaar garantie op uw CLV systeem renovatie

Half CLV systeem

Bij een half CLV systeem zijn alle ketels (zoals bij een volledig CLV systeem) aangesloten op hetzelfde rookgasafvoerkanaal. Het verschil is dat er per ketel een individueel kanaal voor de luchttoevoer is aangesloten op de ketels. Vaak loopt dit luchttoevoerkanaal via de gevel op dezelfde verdieping Met het Furanflex systeem kunnen we zonder moeite de CLV en half-CLV systemen renoveren/relinen. Na het aanbrengen van de nieuwe voering wordt op elke verdieping de aansluiting uitgeboord. Na het uitboren kan de oude of nieuwe ketel weer worden aangesloten op het bestaande kanaal. Onder de laatste ketel zal er een condensafvoer moeten worden aangesloten om zo de vrijkomende condens de afvoer in te laten stromen.

PRAKTIJKVOORBEELD:

VVE Rozenstraat te Haarlem heeft contact opgenomen met F.F. Kanaalrenovatie met de vraag of wij de bestaande CLV kanalen kunnen renoveren en zodoende geschikt te maken voor het gebruik van HR ketels. Het appartementencomplex bestaat uit 53 woningen verdeeld over 4/5 woonlagen. Elke woning heeft een eigen cv ketel aangesloten op het collectieve rookgaskanaal. In totaal zijn er 13 CLV-systemen in het complex geplaatst. De appartementen op de bovenste woonlaag hebben een afwijkende layout waardoor de aansluiting van de ketels op het CLV-systeem zeer moeilijk bereikbaar is waardoor we genoodzaakt waren om elk bovenste appartement te voorzien van een dakdoorvoer.

Hoe zijn we te werk gegaan?

Allereerst zijn we op locatie geweest om de situatie goed te kunnen inschatten. Tijdens dit bezoek hebben we de exacte afmetingen van de kanalen te kunnen bepalen. Ook hebben we een camera inspectie uitgevoerd om de staat van de kanalen te bepalen. Nadat alles in kaart was gebracht hebben we een zeer scherpe offerte kunnen aanbieden.

Op de dag van de installatie is de voorbereiding het belangrijkst. Voordat we met de werkzaamheden beginnen wordt de cv ruimte en een pad naar de voordeur afgedekt. De volgende stap is het uitschakelen van de cv ketels en het wegboren van de oude horizontale aansluiting. Als de horizontale 80 mm aansluitingen op elke verdieping is verwijderd kunnen we de nieuwe RVS aansluitingen plaatsen.

Na het monteren van de nieuwe RVS aansluitingen wordt het Furanflex kanaal geïnstalleerd en worden uitgehard. Na het uithardingsproces worden de aansluitingen voor de ketels open geboord. en de ketels weer aangesloten.

Op de onderste verdieping is via het inspectieluik de drukvereffeningsopening gesloten en voorzien van extra sifon.

Het resultaat van het clv systeem

Binnen 1 dag is de rookgasafvoer gerenoveerd, de horizontale aansluitingen vervangen, de drukvereffeningsopening gesloten en klaar gemaakt voor gebruik van HR ketels. zonder deze af te breken of aan te passen. De komende 25 jaar hebben ze geen omkijken meer naar het rookgas afvoerkanaal.

RENOVATIE VAN UW CLV SYSTEEM DOOR FF KANAAL RENOVATIE

In onder andere bedrijfspanden, appartementencomplexen en woningen renoveren we vakkundig CLV systemen. We werken voor VVE beheerders, installatiebedrijven en VvE’s en gebruiken bij CLV renovatie uitsluitend hoogwaardig Furanflex materiaal. Heeft u vragen over de mogelijkheden of wilt u vrijblijvend een prijsberekening opvragen? Neem gerust contact met ons op:

Binnen 24 uur heeft u een reactie op uw aanvraag.

 

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl