FF Kanaal Renovatie

Rookgaskanaal

RENOVATIE VAN ROOKGASKANAAL BINNEN 1 DAG

Laat uw rookgaskanaal renoveren met FuranFlex-materiaal: het rookgaskanaal hoeft niet verwijderd te worden en het materiaal wordt binnen 1 dag geplaatst. Rookkanaal renovatie met FuranFlex is geschikt voor bedrijfspanden, appartementencomplexen en woningen. Wij werken voor installateurs, bedrijven en VVE’s.

 

ZO WERKT ROOKGASKANAAL RENOVATIE

FuranFlex wordt in flexibele toestand in het rookgaskanaal geplaatst. Vervolgens wordt het kanaal vanaf één kant afgesloten. Vanaf de andere kant wordt stoom in het rookgaskanaal geblazen, zodat FuranFlex de vorm van het rookkanaal aanneemt en uithardt. Na het uitharden is het rookgaskanaal gasdicht en geschikt gemaakt voor een VR- of HR-ketel.

Gratis prijsberekening opvragen

WAAROM KIEZEN VOOR FURANFLEX?

 • Rookkanaal hoeft niet verwijderd te worden
 • Gecertificeerde FuranFlex installateur
 • 25 jaar garantie op rookgaskanaal renovatie
 • Geschikt voor CLV systeem of individueel rookgaskanaal
 • Snelle installatie: tot 4 kanalen per dag!

085 0805023

1. INSPECTIE

Eerst voeren we een visuele inspectie van het rookgaskanaal uit.

2. PLAATSING

Vervolgens plaatsen we FuranFlex vanaf boven of onderen in de rookgasafvoer.

3. VERHITTEN

We sluiten de buis af en blazen stoom in de buis, waardoor FuranFlex de vorm van het kanaal aanneemt.

4. UITHARDEN

Na het uitharden is FuranFlex zo hard als staal. Het materiaal is luchtdicht en naadloos.

PRIJZEN

De grootte en complexiteit van de renovatieprojecten zijn zo divers, dat het niet mogelijk is om een prijsindicatie te geven. Wilt u weten wat het renoveren van het rookkanaal u gaat kosten?

Gratis prijsberekening opvragen

Binnen 24 uur heeft u een reactie op uw aanvraag.

IS ROOKGASKANAAL RENOVATIE MET FURANFLEX GESCHIKT VOOR MIJN WONING?

FuranFlex wordt toegepast in rookgaskanalen van bedrijfspanden, woningen en appartementencomplexen. In de volgende situaties is rookgaskanaal renovatie met FuranFlex geschikt:

WELKE MATERIALEN GEBRUIKEN WIJ VOOR ROOKGASKANAAL RENOVATIE?

Voor rookgaskanaal renovatie gebruiken we FuranFlex en FuranFlex RWV. Het verschil tussen deze materialen zit vooral in de temperaturen die het materiaal kan verdragen. FuranFlex RWV is bestand tegen hogere temperaturen en is hierdoor beter geschikt bij houtkachels, pelletkachels en open haarden. FuranFlex (black) gebruiken we om het CLV-systeem of individuele rookgaskanaal te renoveren wanneer u een nieuwe HR-ketel wilt plaatsen.

FuranFlex is zeer goed toepasbaar bij CLV-systemen en individuele rookgaskanalen waar een VR- of HR-ketel is aangesloten.

 • Hoge drukdichtheid
 • Geschikt voor VR- en HR-ketel
 • Bestand tegen hoge temperaturen en corrosie (tot 500 ℃)

FuranFlex RWV is met name geschikt voor kachels en haarden die vaste brandstoffen zoals hout of pellets verbranden.

 • Schoorsteenbrandbestendige composietlaag
 • Bestand tegen zeer hoge temperaturen (tot 1000 ℃)
 • Geschikt voor kachels en haarden

INDIVIDUELE ROOKGASKANALEN

In een appartementencomplex is vaak een centrale schacht aanwezig waar de individuele rookgaskanalen van de CV-ketels zijn geplaatst. Op het dak bevindt zich een collectieve schoorsteenkap waar de schacht in uitkomt. Ook ontluchting van riolering, luchttoevoerkanalen zijn vaak in deze schoorsteenkap aanwezig. Na het renoveren van het rookkanaal is het kanaal geschikt voor zowel HR- als VR-ketels. Een VR-ketel die is aangesloten op het kanaal hoeft niet direct vervangen te worden door een HR-ketel, omdat het kanaal geschikt is voor beide CV-ketels. Wanneer de VR-ketel in de toekomst vervangen wordt door een HR ketel, hoeven er geen aanpassingen meer aan het rookgaskanaal gedaan te worden. Wanneer er een VR- of HR-ketel op het kanaal wordt aangesloten, gebruiken we FuranFlex (black).

Individuele rookgaskanalen hebben een diameter van 80 mm en zijn vaak in aluminium uitgevoerd. Bij appartementencomplexen die tussen 1990 en 2000 zijn gebouwd, zijn de kanalen vaak verouderd en in slechte staat. Wanneer er zonder rookgaskanaal renovatie een nieuwe HR-ketel wordt geplaatst, zullen er complicaties ontstaan. U krijgt mogelijk last van lekkage of rookgas in de schacht. Ook kan koolmonoxide vergiftiging het gevolg zijn. Om complicaties te voorkomen, renoveren we het kanaal met een FuranFlex voering uit één stuki. Hierdoor zal het rookkanaal niet gaan lekken.

BEKIJK DE FURANFLEX INSTALLATIEVIDEO

Individuele rookgaskanalen van centrale stookruimtes

Ook kan FuranFlex toegepast worden bij kanalen van centrale stookruimtes. Wanneer deze ketel wordt vervangen, is het nodig om het rookgaskanaal te renoveren. Deze rookgaskanalen hebben vaak een diameter van 200 tot 400 mm. FuranFlex neemt de vorm van het huidige rookkanaal aan en is na het uitharden zo hard als staal. FuranFlex kan toegepast worden op kanalen met een diameter van 60 tot 1000 mm.

Lees meer over renovatie van individuele rookgaskanalen.

RENOVATIE VAN ROOKKANALEN BIJ CLV-SYSTEEM

Wij renoveren rookgaskanalen bij een CLV-systeem (Combinatie-Luchttoevoer-Verbrandinggasafvoersysteem) zodat ze geschikt zijn voor HR-ketels. Wanneer er nog VR-ketels aanwezig zijn, raden we aan om ze te vervangen door HR-ketels. De combinatie VR- en HR-ketel op een collectief rookgaskanaal is namelijk niet aanbevolen in verband met de veiligheid en storingen die kunnen optreden. Bij het plaatsen van een nieuwe HR-ketel is het noodzakelijk om het rookgaskanaal te vervangen. Bij een condenserende HR-ketel is namelijk veel condens aanwezig en ook bijtende gassen zullen het kanaal aantasten waardoor er op den duur lekkage zal plaatsvinden. Door het rookgaskanaal geschikt te maken voor een condenserende HR-ketel voorkomt u deze complicaties. We brengen een flexibele FuranFlex voering aan in het kanaal en renoveren het kanaal zonder het bestaande kanaal af te breken.

Lees meer over rookgaskanaal renovatie bij CLV-systemen.

ROOKGASKANAAL RENOVATIE BIJ HOUTKACHEL OF OPEN HAARD

Als er een open haard of houtkachel op het rookgaskanaal is aangesloten, kan het om diverse redenen nodig zijn om een rookgaskanaal te renoveren. Een lek in het rookgaskanaal ontstaat door ouderdom, bijtende rookgassen of door voegen die poreus zijn geworden. Zeker bij woningen van voor 1975, met rookgaskanalen die gemetseld zijn van steen, komt lekkage regelmatig voor. Vaak weet u dat het tijd is om het rookgaskanaal te renoveren, als u of uw buren last hebben van rook in de kamer. U herkent een slecht werkende rookgasafvoer aan verminderde trek, condensatie, lekkage in de rookgasafvoer of rook in de woonkamer.

Lees meer over rookgaskanaal renovatie bij houtkachel of open haard

Komen deze symptomen u bekend voor? Neem dan contact op met FF Kanaalrenovatie om een inspectie van uw woning te plannen of vraag een gratis prijsberekening aan:

PRAKTIJKVOORBEELD INDIVIDUELE ROOKGASKANALEN

We hebben voor VVE Ravelijn bij ruim 177 woningen met individuele rookgaskanalen het kanaal gerenoveerd. Het renoveren van de individuele kanalen was noodzakelijk omdat de kanalen in slechte staat waren en het einde van hun levensduur hadden bereikt.Een aantal huiseigenaren hadden recent een nieuwe VR-ketel laten plaatsen en bij andere appartementen was het juist nodig om een nieuwe HR-ketel te plaatsen. Doordat de kanalen met FuranFlex zijn gerenoveerd, was het niet nodig om ketels te vervangen. FuranFlex is namelijk geschikt voor zowel VR- als HR-ketels. We hebben in de kanalen een FuranFlex voering geplaatst en horizontale aansluitstukken van de CV ketel naar de schacht vervangen en gebeugeld volgens de laatste richtlijnen.

Bekijk alle uitgevoerde projecten hier.

VEELGESTELDE VRAGEN

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over rookgaskanaal renovatie en FuranFlex.

 1. Is kanaalrenovatie met FuranFlex geschikt voor alle rookgaskanalen?FuranFlex is geschikt voor vrijwel alle rookgaskanalen (tussen 60 en 1000 mm).
 2. Wat valt er onder de 25 jaar garantie?Lekkage of een slechte trek wordt vaak veroorzaakt door corrosie. Als u binnen 25 jaar lekkage of andere problemen ervaart door corrosie, zal de fabrikant deze problemen kosteloos verhelpen. Deze garantie geldt alleen als u FuranFlex laat plaatsen door een gecertificeerde FuranFlex-installateur, zoals FF Kanaalrenovatie. Bij het plaatsen geven we u een garantiebewijs. Neem bij vragen over garantie contact met ons op.
 3. Heeft FuranFlex na installatie onderhoud nodig?Als er alleen een CV ketel op het rookgaskanaal aangesloten is, hoeft het kanaal niet jaarlijks geïnspecteerd en gereinigd te worden maar bij open haarden of houtkachels is dit wel nodig. Verder heeft de rookgasafvoer geen onderhoud nodig.
 4. Waarom is het belangrijk om mijn rookgasafvoer te renoveren?Een rookgasafvoer dient gerenoveerd te worden als het kanaal niet geschikt is voor HR-ketels. Daarnaast moet een rookgaskanaal minstens een heel ketel leven (ca. 15 jaar) mee kunnen gaan als u een nieuwe CV ketel plaatst. Daarom raden we altijd aan om het rookgaskanaal te laten renoveren bij het plaatsen van een nieuwe ketel. Wanneer er een open haard of houtkachel op het kanaal is aangesloten, krijgt een verouderde rookgasafvoer op een gegeven moment ook te maken met corrosie van de voegen. Hierdoor gaat het rookgaskanaal lekken. Rookgassen verspreiden zich hierdoor in de woonruimte van u of uw buren. Onder de rookgassen bevindt zich koolstofmonoxide (CO) dat een ernstig gevaar voor uw veiligheid vormt. Koolstofmonoxide is geurloos en kleurloos en ontstaat doordat fossiele brandstoffen niet volledig zijn verbrand. Fossiele brandstoffen zijn bijvoorbeeld kolen, mazout, hout, gas en petroleum. Koolstofmonoxidevergiftiging wordt veroorzaakt door verhoogde concentraties van koolstofmonoxide in het bloed, waardoor u misselijk, duizelig en vermoeid wordt. Bij langdurige blootstelling raakt u bewusteloos en kunt u door zuurstofgebrek in de hersenen overlijden.

NEEM CONTACT OP

Heeft u vragen over rookgaskanalen of wilt u weten wat rookgaskanaal renovatie kost? Neem contact op of vraag een gratis prijsberekening aan:

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl