Renovatie ventilatie- en shuntkanaal met Ventilflex

Met Ventilflex en Ventilflex RKV renoveren wij moeiteloos ventilatiekanalen en shuntkanalen van elke afmeting. Oude ventilatiekanalen hoeven niet verwijderd te worden, waardoor we het materiaal al binnen 1 dag plaatsen. Naast collectieve shuntkanalen renoveren wij ook individuele ventilatiekanalen. Wij werken veel voor installatiebedrijven en VVE's.

Zo werkt shuntkanaal- en ventilatiekanaalrenovatie

Ventilflex plaatsen we in flexibele toestand in het shuntkanaal. Eén uitgang wordt afgesloten en aan de andere uitgang wordt hete stoom ingeblazen. Stoom zorgt ervoor dat Ventilflex uitzet en de juiste vorm aanneemt. Vervolgens zal Ventilflex uitharden. Na het uitharden is uw ventilatiekanaal luchtdicht en geschikt voor het nieuwe ventilatiesysteem.

Gratis prijsberekening opvragen

Waarom Ventilflex?

 • Verwijderen van het oude kanaal is niet nodig
 • Gecertificeerde Ventilflex installateur
 • Geschikt voor appartementencomplexen
 • Geschikt voor collectieve en individuele kanalen
 • Snel geïnstalleerd: tot 2 shuntkanalen per dag!

070 2121899

Relinen oude shuntkanalen

Ventilflex RKV is zeer geschikt voor het relinen van oude shuntkanalen om er bijvoorbeeld een mechanisch ventilatiesysteem van te maken. Het relinen van een ventilatie- of shuntkanaal met Ventilflex gaat op dezelfde manier als bij de renovatie van een rookgaskanaal. De nieuwe voering wordt in het bestaande kanaal gebracht waarna hij met lucht wordt opgeblazen en vervolgens met stoom zal worden uitgehard. Na het uitharden en aansluiten op het ventilatiekanaal vanuit de woning is het oude kanaal voorzien van een luchtdicht, brandveilig en hoogwaardige bekleding.

Ventilflex is een technisch hoogstaande liner dat aan de hoogste eisen voldoet op gebied van brandveiligheid (NEN-EN 13501-1, 13501-3), luchtdichtheid (NEN-EN 12237) en corrosiebestendigheid. Op aanvraag kunnen wij diverse certificaten m.b.t. brandveiligheid en luchtdichtheid tonen.

Waarom kiezen voor een Ventilflex ventilatiekanaal?

 • Ventilflex is onbrandbaar en verspreidt het vuur niet verder in het geval van een brand.
 • Ventilflex is zeer corrosiebestendig.
 • Ventilflex neemt de vorm aan van het bestaande kanaal. Vierkant, rechthoekig, rond.
 • Ventilflex is geschikt voor natuurlijke en mechanische ventilatie.
 • Ventilflex ventilatiekanalen hebben luchtdichtheidsklasse D
 • Ventilflex RKV voldoet ruim aan de wbdbo eis vanuit het bouwbesluit

Ventilflex

Wanddikte 2-2,5 mm
Diameter 80-150 mm
Lengte 3-90 m
Corrrosiebestendigheid Klasse 3
Densiteit 1,5 g/cm³
Thermische expansie Coëffieciënt 2,4 x 10-5 m/m K
WBDBO EN 13501-3 EI 15
Brandklasse EN 13501-1 Bs1,d0
Luchtdichtheidsklasse EN 12237 D

Ventilflex RKV

Wanddikte 4-4,5 mm
Diameter 150-1000 mm
Lengte 3-90 m
Corrrosiebestendigheid Klasse 3
Densiteit 1,5 g/cm³
Thermische expansie Coëffieciënt 2,4 x 10-5 m/m K
WBDBO EN 13501-3 EI 60 Ve (i→o) EI 45 Ve (i←→0)
Brandklasse EN 13501-1 A2-s1,d0
Luchtdichtheidsklasse EN 12237 D

Renovatie ventilatiekanaal bij appartementencomplex

Regelmatig renoveren we ventilatiekanalen van appartementencomplexen voor installatiebedrijven en VVE’s. Wanneer er een nieuwe ketel of een nieuwe ventilatiebox wordt geplaatst, is het nodig om het ventilatiekanaal te renoveren. Het oude shuntkanaal is namelijk aangesloten op een oud aluminium kanaal of een gemetseld vierkant kanaal. Doordat dit kanaal niet (voldoende) luchtdicht is, verliest het nieuwe systeem capaciteit en wordt de lucht niet goed afgezogen.

In dat geval plaatsen we de Ventilflex voering en zorgen we ervoor dat de ventilatiekanalen binnen één dag weer luchtdicht zijn. Hierdoor zullen de nieuwe ventilatieboxen weer goed functioneren.

Wanneer heb ik Ventilflex of Ventilflex RKV nodig?

Standaard werken we met Ventilflex als we shuntkanalen renoveren. We plaatsen Ventilflex RKV als de schacht niet voldoende brandwerend is of wanneer een hogere brandwerendheid noodzakelijk is.

Collectieve ventilatiesystemen

De meeste projecten die we uitvoeren zijn voor installateurs en VVE’s. We plaatsen veel ventilatiekanalen bij appartementencomplexen. Bekijk onze renovatieprojecten om te zien waar wij ventilatiekanalen hebben gerenoveerd.

Bij een collectief shuntkanaal hangt er een ventilatiebox in de woning of staat er een dakventilator op het dak. Alle ventilatiekanalen van de badkamer, toilet en de keuken komen bij elkaar en gaan via één buis door de schacht naar de collectieve afvoer. Wij renoveren alleen de verticale collectieve ventilatiekanalen. De horizontale delen van het ventilatiekanaal van de toilet, keuken en douche worden niet door ons gerenoveerd. We werken nauw samen met andere bedrijven en adviseren u graag welke partij u hierbij kan ondersteunen.

Individuele shuntkanalen

Naast collectieve ventilatiekanalen renoveren we ook individuele kanalen. In dat geval heeft iedere woning zijn eigen ventilatie afvoerkanaal naar het dak. Deze constructie zien we vooral terug bij laagbouw, maar komt niet heel vaak voor.

Wilt u weten wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Neem contact op met FF Kanaalrenovatie:

Gratis prijsberekening opvragen 070 2121899

EN-NEN 12237 luchtdichtheidsklasse D testresultaten negatieve en positieve druk

Voor meer informatie over het gebruik van Ventilflex ventilatiekanalen kunt u altijd contact opnemen met F.F. Kanaalrenovatie.

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij wijzen u op onze privacy- en cookieverklaring.