Rookgasafvoer

Renovatie van rookgasafvoer binnen 1 dag

Wij renoveren tot 4 rookgasafvoeren per dag en maken gebruik van het innovatieve materiaal FuranFlex. De bestaande rookgasafvoer hoeft niet verwijderd te worden, waardoor de afvoeren binnen no time zijn gerenoveerd. Wij werken veel voor installatiebedrijven en VVE's. FuranFlex is geschikt voor CLV systemen en individuele rookgasafvoeren. Wij renoveren de rookgasafvoer bij lekkage en maken het kanaal geschikt voor VR- of HR-ketels.

Zo werkt rookgasafvoer renovatie

We plaatsen het materiaal in flexibele toestand in de bestaande rookgasafvoer. Daarna wordt één kant van de afvoer afgesloten. Aan de andere kant wordt stoom in de rookgasafvoer geblazen. Hierdoor zal het materiaal uitdijen en neemt het de vorm van de rookgasafvoer aan. Zodra FuranFlex helemaal is uitgehard, is de rookgasafvoer gasdicht en geschikt voor een VR- of HR-ketel.

Gratis prijsberekening opvragen

Waarom kiezen voor FuranFlex?

 • Rookgasafvoer hoeft niet te worden verwijderd
 • Gecertificeerde FuranFlex installateur
 • 25 jaar garantie op rookgasafvoer renovatie
 • Geschikt voor CLV systeem of individuele afvoer
 • Snel geïnstalleerd: tot 4 rookgasafvoeren per dag!

070 2121899

1. Visuele inspectie

Eerst voeren we een visuele inspectie van de rookgasafvoer uit.

2. Rookgasafvoer renovatie

Vervolgens plaatsen we FuranFlex vanaf boven of onderen in de rookgasafvoer.

3. Verhitten en vervormen

Door de buis af te sluiten en stoom in te blazen, neemt FuranFlex de juiste vorm aan. 

4. Uithardproces

Het materiaal is hard als staal, zodra het uithardingsproces compleet is voltooid. 

Wat kost rookgasafvoer renovatie?

De prijs valt goedkoper uit als u direct meerdere rookgasafvoeren laat renoveren. Aangezien de grootte en complexiteit van het project bepalend is voor de uiteindelijke prijs, raden we u aan om een gratis prijsberekening op te vragen.

Vraag een gratis
prijsberekening aan

Binnen 24 uur heeft u een reactie op uw aanvraag.

IWaar wordt FuranFlex toegepast?

F

FFuranFlex wordt toegepast bij de renovatie van rookgasafvoeren, CLV-systemen en individuele rookgaskanalen. Het renovatiemateriaal wordt toegepast bij woningen, bedrijven en appartementencomplexen. Renovatie met FuranFlex is geschikt voor:

In appartementencomplexen is vaak een centrale schacht aanwezig waar de rookgasafvoeren en luchttoevoerkanalen doorheen lopen. Deze schaft mondt uit op het dak waar een gezamenlijke schoorsteenkap geplaatst is.

Welke materialen gebruiken wij voor rookgasafvoer renovatie?

Voor rookgasafvoer renovatie gebruiken we FuranFlex en FuranFlex RWV. Het verschil tussen deze materialen zit vooral in de temperaturen die het materiaal kan verdragen. FuranFlex RWV is bestand tegen hogere temperaturen en is hierdoor beter geschikt bij houtkachels, pelletkachels en open haarden. FuranFlex (black) gebruiken we om het CLV-systeem of individuele rookgasafvoer te renoveren wanneer u een nieuwe HR-ketel wilt plaatsen.

FuranFlex

FuranFlex is zeer goed toepasbaar bij CLV-systemen en individuelerookgasafvoeren waar een VR- of HR-ketel is aangesloten.

 • Hoge drukdichtheid
 • Geschikt voor VR- en HR-ketel
 • Bestand tegen hoge temperaturen en corrosie (tot 500 ℃)
FuranFlex rwv

FuranFlex RWV is met name geschikt voor kachels en haarden die vaste brandstoffen zoals hout of pellets verbranden.

 • Schoorsteenbrandbestendige composietlaag
 • Bestand tegen zeer hoge temperaturen (tot 1000 ℃)
 • Geschikt voor kachels en haarden

Individuele rookgasafvoeren

In een appartementencomplex is vaak een centrale schacht aanwezig waar de individuele rookgasafvoeren van de CV-ketels zijn geplaatst. Op het dak bevindt zich een collectieve schoorsteenkap waar de schacht in uitkomt. Ook ontluchting van riolering, luchttoevoerkanalen zijn vaak in deze schoorsteenkap aanwezig. Na het renoveren van het rookkanaal is het kanaal geschikt voor zowel HR- als VR-ketels. Een VR-ketel die is aangesloten op het kanaal hoeft niet direct vervangen te worden door een HR-ketel, omdat het kanaal geschikt is voor beide CV-ketels. Wanneer de VR-ketel in de toekomst vervangen wordt door een HR ketel, hoeven er geen aanpassingen meer aan het rookgasafvoer gedaan te worden. Wanneer er een VR- of HR-ketel op het kanaal wordt aangesloten, gebruiken we FuranFlex (black).

Individuele rookgasafvoeren hebben een diameter van 80 mm en zijn vaak in aluminium uitgevoerd. Bij appartementencomplexen die tussen 1990 en 2000 zijn gebouwd, zijn de kanalen vaak verouderd en in slechte staat. Wanneer er zonder rookgasafvoer renovatie een nieuwe HR-ketel wordt geplaatst, zullen er complicaties ontstaan. U krijgt mogelijk last van lekkage of rookgas in de schacht. Ook kan koolmonoxide vergiftiging het gevolg zijn. Om complicaties te voorkomen, renoveren we het kanaal met een FuranFlex voering uit één stuki. Hierdoor zal het rookkanaal niet gaan lekken.

Bekijk de FuranFlex installatievideo

Accepteer de marketing-cookies om deze video te bekijken. Klik hier.

Individuele rookgasafvoeren van centrale stookruimtes

Ook kan FuranFlex toegepast worden bij kanalen van centrale stookruimtes. Wanneer deze ketel wordt vervangen, is het nodig om het rookgasafvoer te renoveren. Deze rookgasafvoeren hebben vaak een diameter van 200 tot 400 mm. FuranFlex neemt de vorm van het huidige rookkanaal aan en is na het uitharden zo hard als staal. FuranFlex kan toegepast worden op kanalen met een diameter van 60 tot 1000 mm.

Lees meer over renovatie van individuele rookgasafvoeren.

Renovatie van rookkanalen bij CLV-systeem

Wij renoveren rookgasafvoer bij een CLV-systeem (Combinatie-Luchttoevoer-Verbrandinggasafvoersysteem) zodat ze geschikt zijn voor HR-ketels. Wanneer er nog VR-ketels aanwezig zijn, raden we aan om ze te vervangen door HR-ketels. De combinatie VR- en HR-ketel op een collectief rookgasafvoer is namelijk niet aanbevolen in verband met de veiligheid en storingen die kunnen optreden. Bij het plaatsen van een nieuwe HR-ketel is het noodzakelijk om het rookgasafvoer te vervangen. Bij een condenserende HR-ketel is namelijk veel condens aanwezig en ook bijtende gassen zullen het kanaal aantasten waardoor er op den duur lekkage zal plaatsvinden. Door het rookgasafvoer geschikt te maken voor een condenserende HR-ketel voorkomt u deze complicaties. We brengen een flexibele FuranFlex voering aan in het kanaal en renoveren het kanaal zonder het bestaande kanaal af te breken.

Lees meer over rookgasafvoer renovatie bij CLV-systemen.

Rookgasafvoer renovatie bij houtkachel of open haard

Als er een open haard of houtkachel op het rookgasafvoer is aangesloten, kan het om diverse redenen nodig zijn om een rookgasafvoer te renoveren. Een lek in het rookgasafvoer ontstaat door ouderdom, bijtende rookgassen of door voegen die poreus zijn geworden. Zeker bij woningen van voor 1975, met rookgasafvoeren die gemetseld zijn van steen, komt lekkage regelmatig voor. Vaak weet u dat het tijd is om het rookgasafvoer te renoveren, als u of uw buren last hebben van rook in de kamer. U herkent een slecht werkende rookgasafvoer aan verminderde trek, condensatie, lekkage in de rookgasafvoer of rook in de woonkamer.

Lees meer over rookgasafvoer renovatie bij houtkachel of open haard

Komen deze symptomen u bekend voor? Neem dan contact op met FF Kanaalrenovatie om een inspectie van uw woning te plannen of vraag een gratis prijsberekening aan:

Gratis prijsberekening opvragen 070 2121899

Praktijkvoorbeeld individuele rookgasafvoeren

We hebben voor VVE Ravelijn bij ruim 177 woningen met individuele rookgasafvoeren het kanaal gerenoveerd. Het renoveren van de individuele kanalen was noodzakelijk omdat de kanalen in slechte staat waren en het einde van hun levensduur hadden bereikt.

Een aantal huiseigenaren hadden recent een nieuwe VR-ketel laten plaatsen en bij andere appartementen was het juist nodig om een nieuwe HR-ketel te plaatsen. Doordat de kanalen met FuranFlex zijn gerenoveerd, was het niet nodig om ketels te vervangen. FuranFlex is namelijk geschikt voor zowel VR- als HR-ketels. We hebben in de kanalen een FuranFlex voering geplaatst en horizontale aansluitstukken van de CV ketel naar de schacht vervangen en gebeugeld volgens de laatste richtlijnen.

Bekijk alle uitgevoerde projecten hier.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u veelgestelde vragen over rookgasafvoer renovatie en FuranFlex.

 1. Is kanaalrenovatie met FuranFlex geschikt voor alle rookgasafvoeren?

  FuranFlex is geschikt voor vrijwel alle rookgasafvoeren (tussen 60 en 1000 mm).

 2. Wat valt er onder de 25 jaar garantie?

  Lekkage of een slechte trek wordt vaak veroorzaakt door corrosie. Als u binnen 25 jaar lekkage of andere problemen ervaart door corrosie, zal de fabrikant deze problemen kosteloos verhelpen. Deze garantie geldt alleen als u FuranFlex laat plaatsen door een gecertificeerde FuranFlex-installateur, zoals FF Kanaalrenovatie. Bij het plaatsen geven we u een garantiebewijs. Neem bij vragen over garantie contact met ons op.

 3. Heeft FuranFlex na installatie onderhoud nodig?

  Als er alleen een CV ketel op het rookgasafvoer aangesloten is, hoeft het kanaal niet jaarlijks geïnspecteerd en gereinigd te worden maar bij open haarden of houtkachels is dit wel nodig. Verder heeft de rookgasafvoer geen onderhoud nodig.

 4. Waarom is het belangrijk om mijn rookgasafvoer te renoveren?

  Een rookgasafvoer dient gerenoveerd te worden als het kanaal niet geschikt is voor HR-ketels. Daarnaast moet een rookgasafvoer minstens een heel ketel leven (ca. 15 jaar) mee kunnen gaan als u een nieuwe CV ketel plaatst. Daarom raden we altijd aan om het rookgasafvoer te laten renoveren bij het plaatsen van een nieuwe ketel. Wanneer er een open haard of houtkachel op het kanaal is aangesloten, krijgt een verouderde rookgasafvoer op een gegeven moment ook te maken met corrosie van de voegen. Hierdoor gaat het rookgasafvoer lekken. Rookgassen verspreiden zich hierdoor in de woonruimte van u of uw buren. Onder de rookgassen bevindt zich koolstofmonoxide (CO) dat een ernstig gevaar voor uw veiligheid vormt. Koolstofmonoxide is geurloos en kleurloos en ontstaat doordat fossiele brandstoffen niet volledig zijn verbrand. Fossiele brandstoffen zijn bijvoorbeeld kolen, mazout, hout, gas en petroleum. Koolstofmonoxidevergiftiging wordt veroorzaakt door verhoogde concentraties van koolstofmonoxide in het bloed, waardoor u misselijk, duizelig en vermoeid wordt. Bij langdurige blootstelling raakt u bewusteloos en kunt u door zuurstofgebrek in de hersenen overlijden.

Neem contact op

Heeft u vragen over rookgasafvoeren of wilt u weten wat rookgasafvoer renovatie kost? Neem contact op of vraag een gratis prijsberekening aan:

Gratis prijsberekening opvragen 070 2121899

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij wijzen u op onze privacy- en cookieverklaring.