FF Kanaal Renovatie

Installatie

Het installatieproces bestaat uit de volgende stappen:

Het 9 stappenplan

 1. Bezoek aan de website
 2. Bezoek op locatie en camera inspectie
 3. Op maat gemaakte offerte
 4. Installatie voorbereiden
 5. Furanflex renovatiekanaal in het kanaal plaatsen
 6. Het opblazen van  Furanflex renovatiekanaal
 7. Het uithardingsproces
 8. Afzagen en/of uitboren
 9. Aansluiten en gebruiken

Furanflex installatievideo:

Stap 1: Bezoek aan de website

Op de website van F.F. Kanaalrenovatie B.V. kunt u alle informatie vinden over het Furanflex systeem, de diensten die wij aanbieden en de toepassingen. Heeft u vragen of wilt u direct weten wat we voor u of voor uw bedrijf of organisatie kunnen betekenen dan kunt u altijd contact opnemen met F.F. Kanaalrenovatie B.V..

Stap 2: Afspraak inplannen

Nadat we contact hebben gehad en een afspraak hebben gemaakt komen we altijd op locatie langs om de situatie goed in te kunnen inschatten. Omdat het renoveren van een rookgas-, ventilatie- of hemelwaterafvoerkanaal maatwerk is, en omdat geen enkel kanaal hetzelfde is doen wij altijd een uitgebreide camera inspectie. Tijdens deze inspectie kijken we naar de staat van het te renoveren kanaal en of er mogelijke complicaties zijn voor de installatie.

Stap 3: Offerte

Omdat wij tijdens het bezoek een uitgebreide camera inspectie hebben uitgevoerd en we alle factoren die bepalend zijn bij een kanaalrenovatie hebben meegenomen kunnen we een zeer scherpe op maat gemaakte offerte aanbieden. Deze offerte is uiteraard geheel vrijblijvend.

Stap 4: Installatie voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Voordat we aan de daadwerkelijke installatie kunnen beginnen moeten er eerst een aantal dingen worden voorbereid zoals bijvoorbeeld het klaarzetten van de installatie apparatuur en het maken van een stelling waar de speciale adapter en hijsmaterialen in komen te hangen.

Stap 5: Het inbrengen van het Furanflex kanaal

Wanneer alle voorbereidingen getroffen zijn gaan we de Furanflex liner in platte ‘zachte’ toestand in het bestaande kanaal plaatsen. Deze laten we afhankelijk van de situatie en afmeting van het kanaal van boven naar beneden het kanaal in zakken of met behulp van een speciale takel van beneden naar boven hijsen. Wanneer de liner door het kanaal is getrokken worden de speciale adapters aangesloten.

Stap 6: Het kanaal op druk brengen

Wanneer de adapters zijn aangesloten wordt de Furanflex liner met behulp van een fastblower opgeblazen tot een druk van 0,2 bar. Doordat het kanaal wordt opgeblazen kan het materiaal zichzelf naar het bestaande kanaal vormen. Ook de eventuele bochten worden zonder probleem gevolgd.

Stap 7: Het uithardingsproces

Nadat het kanaal is opgeblazen en het de vorm van het kanaal heeft aangenomen sluiten we de stoomgenerator aan op de onderste adapter en laten we de stoom door de liner stromen. Door de temperatuur van de stoom treed er een chemische reactie in het materiaal op waardoor het uithardt en zo hard als staal wordt. Het uithardingsproces duurt zo’n 2 uur afhankelijk van de lengte en diameter van het kanaal.

Stap 8: Afzagen en/of uitboren

Als het kanaal volledig is uitgehard zagen we de uiteinden van het nieuwe kanaal precies op maat. Eventuele aansluitingen op de verdiepingsvloer kunnen worden uitgeboord.

Stap 9: Aansluiten en gebruiken

De laatste stap is het aansluiten van het kanaal op bijvoorbeeld een HR ketel of ventilatiekanaal en het aansluiten van een eventuele condensafvoer waarna het nieuwe Furanflex kanaal klaar is voor gebruik.

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl