FF Kanaal Renovatie

Ventilatiekanaal en shuntkanaal renovatie met Ventiflex

Met Ventilflex en Ventilflex RKV renoveren wij moeiteloos ventilatiekanalen en shuntkanalen van elke afmeting. Oude ventilatiekanalen hoeven niet verwijderd te worden, waardoor we het materiaal al binnen 1 dag plaatsen. Naast collectieve shuntkanalen renoveren wij ook individuele ventilatiekanalen. Wij werken veel voor installatiebedrijven en VVE’s.

Zo werkt shuntkanaal- en ventilatiekanaalrenovatie

Ventilflex plaatsen we in flexibele toestand in het shuntkanaal. Eén uitgang wordt afgesloten en aan de andere uitgang wordt hete stoom ingeblazen. Stoom zorgt ervoor dat Ventilflex uitzet en de juiste vorm aanneemt. Vervolgens zal Ventilflex uitharden. Na het uitharden is uw ventilatiekanaal luchtdicht en geschikt voor het nieuwe ventilatiesysteem.

Waarom Ventiflex?

 • Verwijderen van het oude kanaal is niet nodig
 • Gecertificeerde Ventilflex installateur
 • Geschikt voor appartementencomplexen
 • Geschikt voor collectieve en individuele kanalen
 • Snel geïnstalleerd: tot 2 shuntkanalen per dag!

Relinen oude shuntkanalen

Ventilflex is zeer geschikt voor het relinen van oude shuntkanalen om er bijvoorbeeld een mechanisch ventilatiesysteem op aan te sluiten. Het relinen van een ventilatie- of shuntkanaal met Ventilflex gaat op dezelfde manier als bij de renovatie van een rookgaskanaal. De nieuwe voering wordt in het bestaande kanaal gebracht waarna hij met lucht wordt opgeblazen en vervolgens met stoom zal worden uitgehard. Na het uitharden en aansluiten op het ventilatiekanaal vanuit de woning is het oude kanaal voorzien van een luchtdicht, brandveilig en hoogwaardige bekleding.

Ventilflex is een technisch hoogstaande liner dat aan de hoogste eisen voldoet op gebied van brandveiligheid (NEN-EN 13501-1, 13501-3), luchtdichtheid (NEN-EN 12237) en corrosiebestendigheid. Op aanvraag kunnen wij diverse certificaten m.b.t. brandveiligheid en luchtdichtheid tonen.

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl