Wat is Furanflex?

Furanflex is de naam van het materiaal dat wordt gebruikt om bestaande kanalen te bekleden met een nieuwe voering (relinen). Het Furanflex materiaal  composiet met verschillende chemische samenstellingen, afhankelijk van de toepassing.

Furanflex is de enige methode waarbij rookgaskanalen, ventilatiekanalen, hemelwater afvoerkanalen van elke vorm en diameter kan worden bekleed met een voegloze, naadloze en luchtdichte voering. het composiet materiaal is bestand tegen corrosie, vlammen en hitte.

Het Furanflex kanaal wordt in flexibele toestand in het bestaande kanaal geplaatst waarna het materiaal met behulp van stoom wordt uitgehard. Tijdens het uithardingsproces neemt het materiaal de vorm van het bestaande kanaal aan (vierkant, rond, rechthoekig). Het uithardingsproces is onomkeerbaar. Na uitharding is het kanaal zo hard als staal.

Furanflex Toepassingen

Wat is het voordeel van Furanflex?

  • Geïnstalleerd met minimale overlast voor de bewoners
  • Geschikt voor zowel HR als VR ketels
  • In 1 dag geïnstalleerd
  • Geschikt voor kanalen met grote diameter en lengte
  • 25 jaar garantie (10 jaar voor Furanflex RWV)
  • De volledige capaciteit van het kanaal kan worden benut
  • Het kanaal bestaat uit één stuk, dus geen kans op lekkage
  • Glad oppervlak waardoor de 'trek' verbetert

Garantie

Vanwege de unieke fysieke eigenschappen van Furanflex geldt er een garantietermijn van 25 jaar tegen corrosie.

Met Furanflex kun je alle kanten op

Renovatie rookgaskanaal HR ketel

 

Waar is Furanflex van gemaakt?

Een Furanflex kanaal bestaat uit drie lagen:

De binnenlaag:

De binnenlaag is gemaakt van thermoplastische folie. Door deze laag kan de druk in de Furanflex  liner worden opgebouwd zodat de liner zich naar de vorm van het kanaal kan zetten. Wanneer de nieuwe voering is ingebracht stroomt de stoom door de thermische folie het kanaal in waardoor het uithardingsproces begint. Na het uitharden van de Furanflex liner wordt deze folie verwijderd.

De midden laag:

De middenlaag is gemaakt van een hoogwaardig composiet van glasvezel en kunsthars. Door de temperatuur van de stoom treedt er een chemische reactie op waardoor het materiaal gaat uitharden. Na het uitharden is het Furanflex materiaal zo hard als staal.

De buitenmantel:

De buitenmantel is gemaakt van synthetische textiel verstevigd met kevlar. Deze laag zorgt ervoor dat de composietlaag niet wordt beschadigd bij het installeren en uitharden van de Furanflex rookgaskanalen. Ook bepaald de buitenmantel de grootte van het kanaal.

 

kanaalrenovatie den haag

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij wijzen u op onze privacy- en cookieverklaring.