FF Kanaal Renovatie

Het Concentrisch CLV systeem: efficiëntie in luchttoevoer en rookgasafvoer

Het concentrisch CLV systeem, ook wel bekend als het buis in buis systeem, zorgt voor de aanvoer van verse lucht via de buitenbuis en de afvoer van rookgassen via de binnenbuis naar de uitmonding op het dak. Dit systeem is oorspronkelijk ontworpen op basis van het onderdruk (c43) principe, waarbij een drukvereffeningsopening aan de onderzijde van het kanaal zorgt voor een constante luchtcirculatie. Daarnaast is er een condens afvoer aanwezig om het vrijgekomen condens en regenwater af te voeren.

Met behulp van het Furanflex systeem kunnen we de CLV systemen renoveren, waarbij een nieuwe naadloze binnenwand in het bestaande kanaal wordt gecreëerd. Naast het renoveren van de collectieve rookgasafvoer, vernieuwen we ook de aftakkingen naar de ketels per verdieping en vervangen we alle aansluitleidingen. De nieuwe aansluitleidingen worden volgens de nieuwste richtlijnen gemonteerd en beugeld. Om het systeem te beoordelen als overdruk CLV systeem c10, sluiten we de drukvereffeningsopening aan de onderzijde af met een speciale dop.

Voordelen van het Furanflex CLV Systeem

 • Snelle installatie, vaak binnen 1 dag
 • Voldoet aan alle eisen en normen
 • Geschikt voor elk merk en type HR CV ketel
 • Geschikt voor zowel laagbouw als hoogbouw
 • Het kanaal bestaat uit een stuk, dus geen kans op lekkage

Het Furanflex CLV systeem biedt verschillende voordelen, waaronder een snelle installatie die vaak binnen 1 dag kan worden voltooid. Daarnaast voldoet het systeem aan alle eisen en normen die worden gesteld bij het plaatsen van nieuwe HR CV ketels. Het is geschikt voor elk merk en type HR CV ketel, mits deze is voorzien van een terugslagklep. Bovendien is het geschikt voor zowel laagbouw als hoogbouw en biedt het de garantie van een kanaal dat uit één stuk bestaat, waardoor er geen kans is op lekkage.

Half CLV en parallel CLV systeem

Naast het concentrisch CLV systeem zijn er ook nog de half CLV en parallel CLV systemen. Bij het half CLV systeem is de rookgasafvoer collectief, maar wordt de verbrandingslucht individueel aangevoerd. Vaak wordt hiervoor een aansluiting van luchttoevoer vanaf de gevel geplaatst. Bij het parallel CLV systeem is er ook sprake van een collectieve luchttoevoer en collectieve rookgasafvoer, maar zijn de kanalen niet concentrisch uitgevoerd. Vaak is er een open verbinding tussen de rookgasafvoer en luchttoevoer aan de onderkant om te voldoen aan het onderdruk principe.

Vragen of interesse in een prijsberekening?
Neem contact met ons op!

  Over F.F. Kanaalrenovatie B.V.

  De ontwikkeling en productie van het Furanflex systeem is 20 jaar geleden begonnen in Hongarije. Inmiddels wordt het systeem in 36 verschillende Europese landen, Canada en de Verenigde Staten toegepast. Totaal is er op dit moment wereldwijd al meer dan 4.000.000 meter Furanflex geïnstalleerd.

  Kanaalrenovaties

  Over ons

  Contact

  F.F. Kanaalrenovatie B.V.
  'S Gravenzandseweg 17 D
  2291 PE, Wateringen

  085 0805023
  info@ffkanaalrenovatie.nl

  © Copyright FF Kanaal Renovatie 2024. Powered by iClicks.nl