Schoorsteenkanaal renovatie met Furanflex RWV

Bij de verbranding van vaste stoffen zoals bijvoorbeeld hout, pellets of kolen in uw open haard of kachel kan de temperatuur zeer hoog oplopen. Speciaal voor de renovatie van gemetselde schoorsteenkanalen is het Furanflex RWV rookkanaal ontwikkeld.

Door het stoken met hout of andere vaste brandstoffen kan het bestaande gemetselde kanaal door de hoge temperatuur en het vegen van de schoorsteen lek raken. Wanneer het rookkanaal niet goed functioneert is dit te ruiken op de bovenverdieping of klagen de buren over een brandlucht in huis. Naast dat dit overlast veroorzaakt in huis of bij de buren is een schoorsteenkanaal dat niet dicht is een zeer groot risico voor de gezondheid.

Doordat de Furanflex kanalen uit 1 stuk bestaan en vanaf de aansluiting helemaal doorloopt naar de schoorsteen op het dak is het na het renoveren van het schoorsteenkanaal uitgesloten dat er een lekkage op de tussenverdieping ontstaat.

Een Furanflex RWV rookkanaal is bestand tegen zeer hoge temperaturen. Tijdens de ontwikkeling- en testperiode is het RWV rookkanaal een uur lang aan 1000 °C blootgesteld en onbrandbaar gebleken.

Waarom kiezen voor een Furanflex RWV rookkanaal?

  • Verbeterde trek door de zeer gladde binnenvoering
  • Geïnstalleerd zonder breek- of sloopwerk
  • Binnen 1 dag geïnstalleerd
  • Kan de volledige capaciteit van het kanaal benutten (verkleint niet)
  • Volgt het bestaande kanaal incl. de bochten
  • Bestaat uit 1 stuk, dus geen lekkage op de verdieping

Waar is een Furanflex RWV rookkanaal van gemaakt?

Furanflex RWV bestaat net als de normale Furanflex liner uit 3 lagen

  1. De buitenmantel: Synthetische textiel verstevigd met kevlar
  2. De middelste laag: Schoorsteenbestendige composiet van kunsthars en glasvezel
  3. De binnenmantel: Thermoplastische folie, Deze wordt na installatie verwijderd

Furanflex RWV F.F. Kanaalrenovatie

Praktijkvoorbeeld:

Een gepensioneerd stel in Wassenaar heeft contact opgenomen met F.F. Kanaalrenovatie omdat ze bij het stoken van de open haard een brandlucht op de 1e verdieping ruiken. Er is in het verleden al een inspectie gedaan waaruit bleek dat het schoorsteenkanaal door veroudering is gaan lekken. Om deze lekkage te verhelpen zou de muur opengebroken moet worden omdat er een versleping(bocht) in het kanaal zit.

Hoe zijn we te werk gegaan:

Omdat het aanleggen van een rookkanaal maatwerk is, en omdat elk schoorsteenkanaal of rookkanaal anders is, zijn we op locatie geweest om een camera inspectie uit te voeren en om de exacte afmetingen van het schoorsteenkanaal op te meten. Tijdens dit bezoek hebben we besproken hoe we te werk gaan en wat de wensen van de klant zijn.

Na het bezoek hebben we een op maat gemaakte offerte aangeboden. Na het akkoord van de klant is het materiaal besteld en een afspraak gemaakt wanneer de installatie zal plaatsvinden.

Resultaat:

Na het renoveren/ relinen van het schoorsteenkanaal hebben we dezelfde dag de open haard aangestoken en getest. Zoals verwacht was er op de verdieping niets meer te ruiken en konden we afscheid nemen van een zeer tevreden klant tijdens het knetteren van de open haard.

Renovatie schoorsteenkanaal F.F. Kanaalrenovatie

F.F. Kanaalrenovatie Furanflex schoorsteenkanaal

rookkanaal renovatie

Neem contact met ons op

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
Wij wijzen u op onze privacy- en cookieverklaring.